Pret voor 10

Geplaatst op Zondag 25 januari 2015

Het is alweer even geleden dat ik een update heb geplaatst, maar we hebben het dan ook erg druk gehad met leuke dingen doen!

Zo hebben we de eerste sneeuwpret van dit jaar gehad! Het was van korte duur, maar dat maakte de pret niet minder. Oscar vond het erg mooi, lekker rennen en gek doen door de sneeuw. En dan thuis nog een lekkere gedroogde runderoor krijgen, hij was helemaal blij!

Vorige week zijn we weer op bezoek geweest in de grote omheinde tuin, waar Oscar vrij rond mocht lopen. Dat was weer heerlijk genieten voor hem. We hadden ontzettend geluk met het weer, blauwe lucht en mooi zonnetje. Dus er konden ook aardig wat leuke foto’s gemaakt worden. Wij mensen werden ook verwend met thee en cake en tijdens de theepauze werd er ook nog een kong gevuld met lamspens voor Oscar. Het was op en top genieten!

Natuurlijk zijn we ook elke week actief met de hoopers. Langzaam maar zeker gaan we ook vooruit. Oscar leert nu links en rechts, zodat hij later in een parcours met heel veel toestellen met deze commando’s weet welke kant hij op moet gaan. Ook oefenen we moeilijkere bochten, waarbij hij van mij weg moet draaien. Dat vind hij heel erg moeilijk, dus we oefenen dat in hele kleine stapjes. Maar hoe moeilijk hij het soms ook vindt, hij vindt het ook reuze leuk! Heel regelmatig pakt de juf de videocamera erbij en krijgen we na de les een leuk filmpje op youtube. Hier hier filmpje van vandaag:

Bekijk deze video op YouTube

Oscar is momenteel nogal in de rui. Hij is een groot deel van zijn bovenvacht kwijt. Zijn vacht was ook enorm vet. Hij is al drie jaar niet in bad geweest en eigenlijk vond ik dat nu wel een keer nodig. Maar ja, Oscar wil niet in bad en als Oscar zoiets niet wil, dan is het niet zo’n goed idee om het toch te willen doen. Ik kreeg de tip om wat maizena door zijn vacht te doen en dan goed uitborstelen. Zo gezegd, zo gedaan. Oscar vond het maar een rare actie, maar hij liet het wel prima toe. Al moest ie de spanning naderhand wel even kwijt op zijn octopus, die moest het eventjes flink ontgelden. Hij is nu weer heel schoon en zacht, net alsof hij echt in bad is geweest!

Met de vogels gaat alles goed. De winter is wat saai, dat heb ik vast al eens gezegd. Maar met wat verrijkingsspeeltjes hier, een douche daar en regelmatig een speeluurtje als we de kooi poetsen vermaken ze zich wel. Ook heb ik ze de afgelopen tijd een paar keer verwend met kiemzaden, maar ik moet even op zoek naar een goed kiem apparaatje. Ze vonden het erg lekker, dus het is de moeite waard om deze gezonde verwennerij wat vaker op het menu te zetten.

Otje en Pluk snurken de winter door. Zo af en toe komen ze in actie, maar ze liggen vooral graag op warme plekjes te slapen. Zodra de elektrische deken savonds aan gaat, zijn ze daar niet meer vanaf te krijgen. En Pluk is ook steeds (illegaal, want ze mogen niet in de badkamer) op de verwarming in de badkamer te vinden. Dat is de enige verwarming waar ze direct op kunnen liggen en dat doet ze dan ook heel graag. Arme koukleumpjes, dat het maar weer snel voorjaar mag worden voor ze!