Winter!

Geplaatst op Maandag 27 januari 2014

Eind januari en het is eindelijk winter! Twijfelachtig en waarschijnlijk van korte duur, maar gisteravond was de wereld toch echt eventjes wit. Ik verheugde mij op de wandeling met Oscar, maar de plaksneeuw kon hem niet zo bekoren. Ach ja, wie weet krijgen we nog een kans deze winter!

De afgelopen tijd hebben we weer veel gedaan. Speurles bij Speurtraining Friesland, waar Oscar een mooi spoor van 1,5 km uitgewerkt heeft. De week daarna hebben we gespeurd bij het kuinderbos, waar Oscar op zoek mocht naar iemand van het barf forum. Hij ging er vol vuur voor en vond onze vermiste persoon hoog in vogelhut. Een grote greppel en een brug met roosters waren onderweg geen belemmering, knappe hond!

In onze vakantie hebben we druk geklust in huis. Beneden wilden we vloerbedekking. Onze houten vloer was niet meer te redden. Kale stukken en heel veel diepe krassen. En omdat Oscar er zo op uitglijd, wilden we een stroeve vloer. We hebben gekozen voor tapijttegel, dan kan er nog eens een vervangen worden indien nodig. Oscar was reuze braaf tijdens het leggen, hij ging steeds op zijn zwarte kleedje liggen, waar we die ook neerlegden. En toen er eenmaal een stuk vloerbedekking lag, ging hij dat eens goed uittesten! Na een week in gebruik te zijn, kunnen we wel zeggen dat we heel erg tevreden zijn! Het is erg mooi geworden en Oscar loopt er goed op. En het is goed te stofzuigen, ook niet geheel onbelangrijk. We kunnen er weer even tegen!

Vandaag kwam voor Oscar een nieuwe stoffen bench. Die nemen we altijd mee als we op visite gaan of gaan trainen en hij wordt dus veel gebruikt. De oude was versleten, dus een nieuwe besteld. Natuurlijk moest ie even opgezet worden en meneer heeft er meer dan een uur prinsheerlijk in liggen maffen. Hij is goedgekeurd! En meehelpen met de doos opruimen doet Oscar graag!

Van de week moest er even geklust worden in de voliere. Er zat een en ander los (hoezo, papegaaien slopen alles!), wat weer vastgezet moest worden. Charlie kwam als eerste een rondje door de woonkamer vliegen. Kaela volgde ook al snel en zij bleef even rond scharrelen. Reuze gezellig! Oscar was heel bang van de vogels, maar durfde nu toch heel dichtbij te komen!

De papegaaien krijgen regelmatig verrijkingsspeeltjes. Dan moeten ze dingen slopen of open maken om bij wat (extra) voer te komen. Dat vinden ze altijd erg leuk en houdt ze lekker bezig.

De katten brengen de winter vooral lui door. Samen slapen is het motto. Op bed, op hun schapenvachtje, of in het hangmatje. Als ze maar slapen kunnen! Tot er 2 nieuwe muisjes (van die goedkope uit de dierenwinkel) neergelegd worden! Dan horen we alleen maar geren en gespring van boven komen. En als het daarna stil wordt, dan liggen ze weer te slapen!