Nieuw hok

Geplaatst op Dinsdag 17 februari 2015

Sinds een week heeft Oscar een nieuw hok. Na een paar maanden tobben, hadden we duidelijk wat er nodig was om Oscar weer alleen te kunnen laten slapen en fit wakker te kunnen laten worden. Het probleem was namelijk, dat Oscar in zijn bench wel alleen beneden durfde te slapen, maar daar last van zijn rug door kreeg. Lieten we hem los in de kamer, of in de bench met een puppyren eraan, dan was hij zo bang dat slapen niet lukte. Dat gaf dus een uitdaging, om deze twee zaken beide in orde te krijgen.

Uiteindelijk hebben we besloten om zelf een hok voor hem te maken. Alles wat gangbaar te krijgen is, was of ongeschikt, of schrikbarend duur. Door zelf aan de slag te gaan konden we het precies maken zoals wij denken dat Oscar er blij mee is. We hebben wel een kant en klaar paneel besteld, om de voorkant van te maken. Het paneel is bedoeld als ren voor puppy’s. Met triplex platen hebben we de zijkanten en bovenkant gemaakt. Het geheel zit goed vastgeschroefd aan de muur, zodat het super stevig is. Het resultaat is een hok van 1 bij 2 meter, 85 cm hoog. Het is heel knus en beschut en dat is precies wat Oscar fijn vindt.

Het hok staat nu 9 dagen en sinds 4 dagen slaapt Oscar er ook in met het deurtje dicht. In de bench kreeg hij na 2 nachten steeds rugklachten, na 4 nachten in het hok zien we nog geen centje pijn. Vanaf het begin ging hij er ook overdag al steeds zelf inliggen, ondanks dat hij dan overal mag liggen waar hij wil. We hebben dus heel sterk de indruk dat hij zich er prima in op zijn gemak voelt! We gaan de komende tijd hem ook af en toe erin doen terwijl wij eventjes naar boven gaan, zodat hij ook went aan het alleen er in blijven. En dan komt onze nachtrust hopelijk ook weer helemaal goed!

Verder gaat het ook goed met Oscar. Gisteren hebben we voor het eerst in tijden weer buiten hoopers kunnen trainen. Ik kon Oscar zijn bench in de schuur opzetten, zodat hij uit de koude wind lag. In zijn bench lag zijn schapenvacht en als hij niet aan de beurt is krijgt hij ook een dekentje los om. Hij vindt het vreselijk om een jas aan te krijgen, maar ik sla de deken los om, als een cape en dan vindt hij het nog wel oke. Zo blijft hij tussen zijn beurten lekker warm. Ondanks alle afleidingen deed hij het fantastisch! Hij wilde lekker samen werken en ging met een grote pretbek door de parcoursen. En als ik goed aanwees, dan liep ie ook nog foutloos best moeilijke parcoursjes.

De katten genieten momenteel vooral van de kachel. Pluk heeft het ontdekt in de badkamer. En omdat de rest van de bovenverdieping vrij frisjes is, hebben we een dikke handdoek op de kachel gelegd en mag ze daar bakken. Otje kwam er na een tijd achter dat Pluk wel een heel fijn plekje heeft en wil er nu ook steeds bij. En plaatsgebrek lossen de dames creatief op!

Toen er laatst sneeuw lag durfde Otje over de schoongeveegde stoepjes een kijkje te nemen. Pluk bleef binnen, die vond de witte nattigheid maar stom. Ze willen graag dat het weer voorjaar wordt, zodat ze weer eens een frisse neus kunnen gaan halen!

De vogels worden momenteel regelmatig verwend met kiemzaden. Ik heb een torentje gekocht waarin ik de zaden makkelijk kiemen kan. En daarbij had ik ook palmnoten besteld. Kaela vindt die heerlijk, Charlie vindt ze eng en durft er niet bij in de buurt te komen, laat staan op te eten. Ach ja. Van de kiemzaden smullen ze gelukkig beide! En tja, als je dan toch besteld, kan er ook wel wat speelgoed bij. Heeft Kaela weer lekker wat te slopen. Het werd gewaardeerd, de eerste lading was binnen een dag kapot. De tweede lading krijgen ze van de week, hebben ze weer wat om zich mee te vermaken.

Kaela heeft laatst heel even een frisse neus gehaald in de voliere. Dat vindt ze best heel eng nu alles zo open is. Maar het is toch even een leuke afwisseling in de saaie winter en het kon mooi even door de wat zachtere temperatuur.