Update teamclinic

Geplaatst op Zondag 16 maart 2014

We zijn weer bijna 2 weken verder en we hebben weer goede vorderingen gemaakt! En zulk fijn nieuws wil ik graag delen.

Sinds mijn vorige post over de teamclinic, hebben we flink geoefend. Elke dag een of twee keer. Het resultaat mag er ook wezen. Ik heb inmiddels zijn voorhuid kunnen spoelen met kamillethee. Niet mijn meest favoriete klusje, maar het hoort er wel bij. Ik kan steeds beter bij zijn ogen en oren komen, maar daar is de spanning nog wel aanwezig. Dus dat doen we met hele kleine stapjes en zit de winst vooral in dat de spanning langzaam minder wordt.

Afgelopen dinsdag hebben we voor het eerst bij de dierenarts geoefend. Daar hebben we alleen dingen gedaan die Oscar heel gemakkelijk vindt, zoals lichaamsdelen benoemen, verbandje om zijn poot en dat soort dingen. Hij vond het heel spannend om bij de dierenarts te zijn en ik ook! Die spanning was ook steeds te zien, als ik iets vroeg had hij echt tijd nodig om te beslissen of hij dat wel wilde. Maar elke keer koos hij er voor om mee te werken. En daar gaat het om, het gaat er nog niet om wat we precies aan oefeningen kunnen. Ik was heel erg tevreden en volgende week gaan we weer!

Naast al het oefenen, genieten we van het fijne lenteweer! We hebben de tuin wat veranderd, dus Oscar heeft wat meer plek om te spelen. Ook in de voortuin zijn we druk geweest, daar hebben we vrolijke voorjaarsbloeiers geplant. Natuurlijk kwamen de katten gezellig buiten spelen, die genieten heel erg van het zachte voorjaarsweer!

De vogels kunnen nog niet buiten. Het is me nog net iets te fris, maar belangrijkste is dat de voliere nog niet goed staat. Dat is de eerstvolgende klus op de lijst, dan kan de voliere weer tegen de muur aan en kunnen de vogels op de volgende mooie lentedag buiten gaan genieten! Gelukkig vermaken ze zich binnen ook prima. Charlie met kletsen, Kaela met slopen. En als je geen zin meer hebt in de muur slopen, dan begin je aan de vloer… Zeil sloopt ook makkelijk, dus ze heeft in een paar weken tijd een flink gat gemaakt. Daarom hebben we nu het zeil maar weg gesneden en liggen de beukensnippers nu op de tegelvloer. Ach ja, zo houden ze je bezig he!