Voorjaar

Geplaatst op Donderdag 2 april 2015

Inmiddels is het alweer 1 april, maar veel voorjaarsweer hebben we nog niet gehad. Gelukkig zijn we maart wel met een feestje begonnen, want Oscar werd op 1 maart 5 jaar! En na het roerige jaar wat we gehad hebben, was dat toch zeker wel iets om even bij stil te staan!

Het gaat heel goed met Oscar. Hier en daar wel een dipje, dan heeft hij toch last van zijn rug. Maar dan geven we hem een dag of wat extra pijnstilling en elke keer knapt hij dan weer goed op. Hij heeft de afgelopen maand meerdere keren los mogen lopen. Dat kan alleen als de omstandigheden helemaal goed zijn. Geen andere honden, geen wild, geen katten en geen paarden. Het vroege voorjaar is de beste periode. Op een doodlopende weg, tussen de weilanden, hebben we soms geluk. De weides zijn nu leeg, het gras is nog kort en de kans dat we daar paarden of katten tegenkomen is minimaal. Oscar vindt het natuurlijk heerlijk om even los te mogen lopen!

Aan de flex geniet hij gelukkig ook altijd wel. Zoals vandaag op de dijk bij de Waddenzee. We liepen vol in de wind en ook al was de wind veel minder krachtig dan tijdens de storm van gister, het woei nog hard genoeg! Oscar werd er een beetje hyper van en rende alle kanten op. Om weer te gaan rollen, op te springen en weer verder te hollen. Al met al hebben we helemaal niet ver gelopen, er kwam weer een pittige bui aan, maar meneertje heeft de rest van de middag liggen ronken!

Vorige week is hij mee geweest naar Osk en Goopy. Ik ging ze bekappen en mocht niet rijden wegens een blessure. Tijdens het bekappen bleef Oscar in de auto, maar toen Osk en Goopy weer in de wei stonden mocht Oscar even paardjestelevisie komen kijken. Daarna hebben we lekker een stukje gewandeld op de dijk bij het Tjeukemeer,

De katten vinden het wel fijn dat de winterse kou grotendeels weg is. Ze zijn weer wat actiever en willen ook wel weer eens naar buiten. Dus af en toe mogen ze even een frisse neus halen. Verder gaan ze gewoon door als altijd, in de meest aandoenlijke houdingen samen slapen.

Voor de vogels staan er wat klusjes op het programma. Nog even en dan kunnen ze weer in de buitenvoliere. Alleen Kaela sloopt de kozijnen en de voegen. Ik ga de kozijnen schuren en opnieuw schilderen en daarna ga ik gaas voor de muur en het raam maken. Tenslotte kan ze niet eindeloos aan ons huisje knagen zonder gevolgen en erg gezond zal het voor haar ook niet zijn. Ik zit dus te hopen op een paar dagen droog weer, zodat ik aan het klussen kan. Voorlopig moet ik nog even geduld hebben, maar zodra het kan ga ik aan de slag.

Voor binnen heb ik een IP-camera gekocht om naar de vogels te kunnen kijken als we niet in de kamer zijn. Hij moet nog goed opgehangen worden, de plek waar hij nu hangt geeft geen goed beeld. Toch heb ik al leuke dingen gezien. Zo heb ik een paar keer speeltjes opgehangen waarvan ik dacht dat alleen Kaela er mee speelde en zag ik vervolgens Charlie er ook mee spelen! Ik heb tot nog toe niet meer toenadering tussen Charlie en Kaela gezien, als wat we zien als we zelf in de kamer zijn. Ik hoop dat als de camera beter hangt, ik hier nog een betere indruk van ga krijgen.

Begin maart ben ik met een vriendin naar Terschelling geweest en hebben we met schitterend voorjaarsweer een rit op IJslanders gemaakt. Dat was echt op en top genieten! Zon, het mooie landschap, goed gezelschap en een fantastisch braaf paardje. Ik heb het zelfs gedurfd om te galopperen op het strand! Ja, dat was echt fantastisc!