Volgens mij is het lente

Geplaatst op Maandag 27 april 2015

Het is zover, het is eindelijk echt lente! De bomen worden groen, het gras moet weer gemaaid worden en onze dieren kunnen eindelijk weer buiten spelen! Nog niet alle dagen, want de temperatuur blijft nog wel eens wat aan de lage kant. Maar de dagen dat het kan, wordt er dan ook met volle teugen genoten!

Voor de vogels ben ik druk aan de klus geweest. Het kozijn is geschilderd en de gazen wand is gebouwd. De zitstokken berg ik in de winter altijd op in de schuur, zodat ze langer mee gaan. Nu we de houten palen hebben staan, konden de stokken veel beter opgehangen worden. De wilg loopt ook al mooi uit en de druif staat op het punt om weer bladeren te krijgen. Ik heb daarom maar een helft van het camouflagenet op de voliere gelegd. Zo hebben ze genoeg beschutting en voldoende plek om in de zon te zitten.

Charlie was dit jaar helemaal niet onder de indruk van de nieuwe inrichting en was al snel weer aardig op zijn gemak. Kaela vond het prachtig om mijn nieuwe bouwwerk gelijk te gaan slopen. Tja, dat vindt ze nou eenmaal leuk om te doen! Ook badderen vindt ze heerlijk en Charlie wilde wel met de plantensproeier gedoucht worden. Zo hebben ze alweer van het buiten zijn genoten!

Bekijk deze video op YouTube

De katten mochten vandaag ook buiten. We hebben vorige week de voortuin flink onder handen genomen. We hebben het stuk met grind veel kleiner gemaakt en daar een grote border omheen gemaakt. Het tuinpad is er opnieuw ingelegd, want die was helemaal verzakt. Vandaag ging ik nog wat plantjes in de border zetten en dan konden de katten mooi onder mijn toeziend oog even buiten spelen. Zowel op ons tuinpad, als bij de buren, lag veel zand. En daar hebben ze naar hartenlust in gerold!

Oscar komt natuurlijk zomer en winter buiten, maar dat neemt niet weg dat hij ook wel voorkeuren heeft! En zacht voorjaarsweer heeft heel erg zijn voorkeur! Kou, warmte en vooral nattigheid stelt hij stukken minder op prijs! Hij is graag bij me als ik in de tuin bezig ben en hij is net zo fan van het nieuwe ligbed als ik! We hebben ook veel ondernomen de laatste tijd. Zo zijn we weer eens naar het losloopveld geweest. De eerste keer moest er heel veel gerend worden, een week later heeft hij ruim een half uur lang de krant gelezen (gesnuffeld). Ik ga er meestal met de fiets naar toe en als hij door heeft waar we heen gaan, dan gaat hij een flinke versnelling hoger lopen, zo leuk vindt hij het daar!

Ook zijn we natuurlijk weer naar hoopers geweest. Daar heeft hij het een poosje moeilijk met zichzelf gehad. We trainen weer buiten en dan zijn alle prikkels hem snel teveel. En dan is het zoeken hoe we hem helpen kunnen en zijn aandacht weer kunnen krijgen. Afgelopen keer lukte dat eindelijk weer heel goed en dan laat hij gelijk weer aardig mooi werk zien. Maar het belangrijkste is dat hij er dan ook weer lol in krijgt!

Vanmorgen hebben we een wandeling gemaakt bij de weerribben. Met de zon erbij was het een heerlijke wandeling. Oscar genoot met volle teugen, lekker rennen, snuffelen en rollen. Ik heb mij ook uitstekend vermaakt met de camera, het is zo’n mooi gebied, dat is wel een paar foto’s waard!