Birdsymposium

Geplaatst op Zaterdag 31 mei 2014

Vorige week was het weer zo ver. Het Birdsymposium vond weer plaats. Een dag vol lezingen over papegaaien, gehouden in Zoo Veldhoven. Voorheen was deze Zoo het park van de Nederlandse Opvang Papegaaien. Helaas is dat opgehouden met bestaan en is het park nu overgekocht om een Zoo van te maken. Er zijn nog steeds heel erg veel papegaaien en heel erg veel van het oude karakter is behouden gebleven. De reuzenvoliere is grondig verbouwd en hier zijn nu prachtige roofvogels, zoals de Europese zeearden, de Amerikaanse zeearend, de steller arend, diverse gieren- en valken- en uilensoorten te zien. Tijdens de lunchpauze was er tijd het park te bezichtigen en het weer zat mee. Hieronder een fotoverslag!

Thuis gaat alles goed met de dieren. De papegaaien hebben een poosje binnen moeten blijven, vanwege de hevige regen. Maar nu is het weer mooi weer en kunnen ze weer buiten. De katten genieten ook met regelmaat van een klein uurtje buiten vertoeven. Het is echt genieten nu!

Oscar vindt het mooie weer ook fijn, maar het is het snel te warm. Dan puft hij wat om en is er weinig actie in hem te krijgen. Ik sta dan af en toe vroeg op, om voor de warmte een stukje met hem te fietsen. Dan heeft hij energie voor 10 en wil hij wel lekker even rennen. Het liefste gaan we dan langs het losloopveld, zodat hij ook even de krant kan lezen en zijn pootjes op zijn eigen manier kan strekken. Als we dan een mooi ochtendzonnetje hebben, dan maak ik graag ook wat foto’s. Net als van het grappige caviaatje bij mijn zwager!