Daar zijn we weer eens!

Geplaatst op Vrijdag 1 november 2013

Door alle drukte is het een hele tijd niet van een goede update gekomen. Ik zal er nu eens goed voor gaan zitten! Er is nogal wat gebeurd!

Laten we met een van de leuke dingen beginnen. Een tijdje terug heb ik tijdens de speurles foto’s gemaakt. Voorheen kon dat niet zo goed, want als ik wat vooruit liep, raakte Oscar wat in de war en afgeleid. Nu kon ik doen wat ik wilde, hij was goed bezig met speuren en liet zich niet afleiden door mij, de topper! Het resultaat was dat ik een paar mooie foto’s heb kunnen maken waar ik erg blij mee ben!

Een paar weken later heeft Oscar bij Hellendoorn in het bos voor het eerst een voor hem onbekend persoon opgespoord. Dat is best moeilijk, maar hij deed het heel goed! Daarna hebben we in met een groep honden nog een flinke wandeling gemaakt, wat super leuk was en ook heel erg goed ging!

Jammer genoeg kreeg Oscar kort daarna oorontsteking. We zijn met hem naar de dierenarts geweest. Omdat we niet mochten kijken, is hij verdoofd. Zo konden we goed kijken en gelijk ook de eerste keer heel goed behandelen. Thuis moest hij zijn roes goed uitslapen en hebben we hem verwend met een comfortabel bedje. Waar hij niet zo heel comfortabel op ging liggen! Vervolgens heb ik nog ruim een week zalf in zijn oor gedaan. Dit vond hij verschrikkelijk. Ik heb elke dag opnieuw hem met clickertraining zover gekregen dat ik hem kon zalven. Dat deed ik zoals op dit filmpje:

Bekijk deze video op YouTube

Een hele klus, maar dwang werkt niet en zo lukte het elke keer weer. Nu lijkt hij weer in orde. Echt goed controleren kunnen we het niet, dus we houden de symptomen goed in de gaten!

Met clickertraining doen we nog veel meer, vooral de leuke dingen natuurlijk! Zo ben ik momenteel bezig om hem te leren beheerst tegen voorwerpjes aan te duwen. In dit filmpje gebruik ik een Nina Otterson speeltje, waarbij hij een blokje hout door een gat moet duwen en dan komt er aan de andere kant een koekje uit. Hij vindt het best heel moeilijk, maar ook heel leuk om zo bezig te zijn!

Bekijk deze video op YouTube

De ziekenboeg beperkte zich niet tot Oscar. Otje had weer last van haar blaas. Dus heeft ze antibiotica gehad en een aantal weken speciale brokjes. Nu is haar urine weer vrij van struviet en geven we weer vers vlees. Voorheen kochten we dit kant en klaar, maar omdat ik beter wil weten wat ze nou precies eet, hebben we nu een vleesmolen gekocht en malen we het zelf. Dit is een flinke klus, maar hopelijk houden we haar daar weer een hele tijd gezond mee!

Verder gaat het met alle dieren erg goed. De katten willen niet meer zo vaak buiten spelen met het vieze weer. De vogels blijven ook liever lekker warm binnen, op een heerlijk warme dag in oktober na. Toen hebben ze nog even lekker buiten kunnen spelen. Kaela en Charlie hebben ook lekker de ruimte in hun volière. Ze hebben steeds meer interactie, ze naderen elkaar steeds wat dichter en ze bewegen zich steeds vrijer door de hele volière. Dat is ontzettend leuk om te zien! Regelmatig gaan ze mee douchen, ik weeg ze om te zien of ze goed op gewicht blijven en ze mogen ook af en toe los in de vogelkamer spelen of even gezellig in de keuken komen kijken. Ja, zo vermaken ze zich prima!