Back online!

Geplaatst op Vrijdag 14 november 2014

Na een lange afwezigheid zijn we er weer! Ik had de site via wordpress, maar dat beviel niet zo. Nu een nieuwe site, zodat alles weer werkt!

Ik heb van de gelegenheid gebruikt gemaakt om de teksten van de dieren te updaten. Zo is alles weer actueel!

Er is te veel gebeurd sinds de laatste update om alles te vertellen. Met de vogels is alles goed. Geen bijzonderheden, gewoon lekker alles zijn gangetje. Ze vermaken zich prima. Ze hebben veel buiten kunnen zitten dit jaar, maar nu is het weer tijd om binnen te blijven. Op een enkel geschikt uurtje op deze zachte dagen na! Binnen zorg ik voor vermaak met verrijkingsspeeltjes. Ook mogen ze af en toe mee douchen en natuurlijk ga ik regelmatig even met ze kletsen en kroelen. Charlie is een tijdje wat baldadig geweest, maar dat heeft ie wel vaker en dat is zoals altijd vanzelf weer over gegaan.

Bij de katten gaat eigenlijk ook alles zijn gangetje. Ze kunnen sinds een paar maanden 24/7 op de vliering komen. Hiermee is hun leefruimte veel groter geworden. Dit waarderen ze wel, ze komen regelmatig van de vliering af als wij boven komen. Ze mogen natuurlijk ook nog regelmatig een frisse neus halen en als ik langere tijd weg ben met Oscar, dan mogen ze ook in de woonkamer komen. Al met al, hebben die twee lieve dames een heerlijk luizenleventje zo!

Pluk heeft laatst tijdens een van de uitstapjes buiten van een plant gegeten die een allergische reactie geeft. Ze kreeg grote plekken boven haar ogen en het wilde niet goed genezen. Dus heeft ze een injectie met prednison gehad. Ze was ontzettend lief bij de dierenarts en gelukkig genezen de plekken ook al weer goed!

Met Oscar is wel veel gebeurd sinds de vakantie. Na de vakantie begon het ons op te vallen dat hij pijn leek te hebben. Hij ging liggen tijdens de wandelingen en hij lag 's avonds erg te hijgen. Soms lag hij ook te piepen. Toen hij op een maandag overduidelijk stijf en stram was, gingen de alarmbellen rinkelen. We zijn naar de dierenarts gegaan met deze klachten en op de rontgenfoto bleek dat Oscar spondylose heeft. Bij spondylose veranderen de tussenwervelschijven van zacht en veerkrachtig materiaal in bot. En dan gaat bot over bot schuren, wat heel erg pijn doet. Uiteindelijk gaat de wervels door zogenoemde bruggen aan elkaar groeien. Dan is de pijn weg, maar wordt de hond wel stijf.

Na de diagnose zijn we begonnen met pijnstillers. In feite kun je niets doen wat echt genezend werkt, je kan alleen proberen het proces zo langzaam en pijnloos mogelijk te laten verlopen. Eerst ging het nog niet zo goed op de pijnstillers. Het ging wel beter, maar hij bleef last houden. Hij kon ook niet veel aan, een kort rondje uitlaten was soms al te ver. Daarom zijn we nog een pijnstiller erbij gaan geven. Uiteindelijk hebben we daar een flinke dosis van moeten geven. Daar kreeg hij weer bijwerkingen van, hij kreeg een darmbloeding. We waren er flink mee aan, wat een zorgen. Gelukkig knapte hij snel op, zijn buik was na een week weer beter. En wonder boven wonder deed hij het nu veel beter op een lagere dosis pijnstillers! Inmiddels kunnen we weer fietsen, wat langere wandelingen maken, hoopers gaat goed en we hebben ook weer een keer een half lesje speuren gedaan. We zijn ontzettend blij dat het nu zo goed gaat en we hopen dat we hem zo comfortabel kunnen houden!

Over hoopers gesproken, daar heeft Oscar flinke vorderingen in gemaakt! Hij vindt het hartstikke leuk en hij begint het ook goed te snappen. Hij kan al best ver van mij af werken en ook al aardige bochten maken. Het is heel leuk om te zien dat hij het zo leuk is gaan vinden! Hij mag dan lekker los werken (op een veilig omheind veld) en kan dan ook lekker zijn pootjes strekken. Bij hoge uitzondering mag hij bij hoopers ook eens een keer een balletje apporteren, iets wat voor zijn lijf iets minder goed is, maar wat ie zo leuk vindt! Ik doe er een filmpje bij waar de afsluitende oefening van de training dit weekend te zien is. Knappe blije kerel!