Doktersbezoek!

Geplaatst op Dinsdag 2 december 2014

Vandaag zijn we met Oscar naar de dierenarts geweest. Het was tijd voor een controle om te zien waar we staan en hoe we weer verder kunnen.

Voor ons gevoel gaat het goed met Oscar. Hij beweegt ons inziens weer goed en vooral ook graag. Hij kan met regelmaat weer een langer stukje wandelen aan en heeft daarna meestal minder last dan we vrezen. Zo zijn we vorige week twee keer naar de weerribben geweest, waar we een keer 2 en een keer 4 km gewandeld hebben. Afgelopen vrijdag ging ik met hem naar het losloopveld. Daar ging hij helemaal uit zijn stekker! Gek doen, rennen, draaien! Ik heb er een filmpje van gemaakt, want het was zo leuk! Het was lang geleden dat hij zo uit zijn dak ging en ik werd er heel erg blij van dat hij dat weer eens deed. De klap was zaterdag wel groot, toen had hij flink last. Maar zondags was hij gelukkig wel weer hersteld voor de Hoopers training. Wat ons wel aan het twijfelen brengt soms, is dat Oscar sommige dingen om verschillende redenen kan doen. In de riem happen bijvoorbeeld. Dat kan pijn zijn, maar ook overprikkeling of spanning. Tijdens de Hoopers training gaat hij wel eens lopen blaffen. Doet ie dat omdat hij helemaal enthousiast is, of omdat het hem eigenlijk zeer doet? Het is soms heel moeilijk inschatten en dat maakt ons soms aan het twijfelen.

Goed, we waren dus vandaag bij de dierenarts. Oscar moest buiten heen en weer rennen om te zien hoe hij liep. De dierenarts heeft toen ook zijn rug goed betast. Dat liet Oscar goed toe, tot onze verbazing. Hij had wel zijn muilkorf om, want we willen wel dat het veilig is. Maar onze topper deed het geweldig en het leverde ook veel informatie op.

Gelukkig kregen we daarna ook heel erg goed nieuws van de dierenarts. Oscar heeft een prima manier gevonden om met zijn “handicap” om te gaan. Hij houdt bij het lopen zijn rug heel recht, waardoor de spieren zijn wervelkolom heel stabiel houdt. Hierdoor heeft hij zo min mogelijk last. Hij loopt dan wel met mooie ruime passen en prima stuwing, dus hij loopt wel op een manier die goed is. Hij heeft ook weer een veel betere bespiering dan twee maanden terug, mooi symmetrisch. Al met al gaat het dus heel erg goed en mogen we met de medicatie verder gaan en steeds een zo optimaal mogelijke dosering zoeken. Zo weinig als kan, zo veel als nodig is. En vooral doorgaan met wat we nu doen, want het werkt goed! We willen ook nog een ander medicijn uit gaan proberen, wat voor de lange termijn heel goed zou zijn. Maar hier voor moet ik Oscar eerst weer kunnen prikken, dus dat gaan we weer oefenen. Het zou heel fijn zijn als dat gaat lukken!

Om het Oscar zo comfortabel mogelijk te maken hebben we al heel wat gedaan. We hebben vloerbedekking in de woonkamer gelegd, een plank om de auto uit te kunnen lopen, een extra opstapje bij de voordeur. Nu het kouder wordt, voegen we daar nog iets aan toe: een jas! Een jas? Ja, een jas. Onze stoere mechelse herder krijgt bij koud weer een jas aan. Niet per see elke wandeling, maar wel als er een koude wind staat, of als hij al wat last van zijn rug heeft. De jas houdt hem warm en voorkomt zo dat hij extra last krijgt. Afgelopen zondag met training had hij hem aan. Het deert hem gelukkig niets en op de hondenschool vindt iedereen het heel verstandig. Het ziet er wat raar uit, maar als het helpt, dan helpt het en daar gaat het uiteindelijk om!

Met de andere dieren gaat het goed! De katten kruipen met het koude weer graag tegen elkaar aan. Vooral als de elektrische deken aan gaat, liggen ze samen op bed lekker te knorren. Zo af en toe komen ze in actie en willen ze spelen. De mobiele telefoon maakt daar wat rare foto's van, maar het bewijs is nu wel geleverd!

De papegaaien merken binnen niet zo veel van het koudere weer. Ze spelen gewoon lekker met het speelgoed wat ik ze aanbied en ze vliegen af en toe even lekker door het huis. En als wij gaan timmeren in hun kamer, dan valt Kaela gewoon de hamer aan en zit Charlie er met zijn neus bovenop. Soms zijn ze bang voor de kleinste dingen, soms vragen we ons wel eens af of ze nog wel weten dat ze een prooidier zijn haha.

Bekijk deze video op YouTube