Hondenvriendjes

Geplaatst op Zondag 14 december 2014

Gister was een topdag voor Oscar. We gingen op bezoek bij zijn hondenvriendje Diaz en vriendinnetje Fix.

Als eerste zijn we een lekker stukje gaan wandelen. Niet al te ver, maar kwaliteit gaat voor kwantiteit en Oscar vond het helemaal leuk om met zijn allen op stap te zijn!

Toen na de wandeling de meeste energie er wat af was, mocht hij lekker even rondscharrelen in de best wel grote tuin. En in die tuin valt van alles te beleven. Heerlijke luchtjes, konijnentelevisie, koeienradio en natuurlijk je vriendje en vriendinnetje!

Diaz is helemaal dol op Oscar. Als ik wel eens zonder Oscar kom, dan springt Diaz in mijn auto en gaat overal zoeken of Oscar misschien niet toch ergens verstopt zit. Maar als Oscar mee is, dan vindt hij het toch ook een beetje spannend. Diaz is zo zachtaardig en gevoelig, terwijl Oscar toch wat meer van de lomp en rauwdouwer is. Dus het blijft altijd een beetje aftasten en uitproberen. Gelukkig respecteert Oscar Diaz zijn grenzen goed en Diaz heeft allerlei manieren om aan die lomperik te ontkomen. Ze komen er altijd samen uit en ze blijven elkaar ook elke keer weer opzoeken.

Fix is al stokoud en gaat meestal haar eigen gangetje tussen de heren. Zij is de baas, dat weet iedereen en daarmee is alles in kannen en kruiken. En hoe leuk is het dan, als die stokoude dame zomaar een spelboog naar Oscar maakt! Waarop ze vervolgens wel 2 seconden gingen spelen en daarna gewoon weer ieder hun eigen gang gingen. Hondentaal is zo wonderlijk!

Vanmorgen staat er hoopers op het programma. Maar ik hoor uit de ren een onmiskenbaar gesnurk komen! Volgens mij is er iemand nog een beetje moe!