Trainen

Geplaatst op Donderdag 19 december 2013

Oscar en ik trainen graag. De meeste mensen denken dan aan africhting, of in Jip en Janneke taal: politiehondentraining. Dat is niet ons ding. Oscar is daar niet dapper en stabiel genoeg voor en met zijn heupen en rug is het ook niet aan te raden. Wat doen we dan wel?

Van alles! Vandaag hadden we onze eigen fotograaf mee, die een leuke diversiteit heeft vastgelegd. We oefenen gehoorzaamheid, zo’n beetje de standaard zit, af, blijf, volg, hier oefeningen. Als die goed gaan, wordt er afleiding toegevoegd, zoals op dit filmpje een bakje koekjes op het krukje:

Bekijk deze video op YouTube

We doen balansoefeningen, zoals over een kleine katteloop lopen, of over krukjes die achter elkaar zijn gezet. Alles heel beheerst en rustig. Ook doen we gekke kunstjes, zoals op een van de foto’s het commando “handen omhoog”. We hebben al eerder “Poef” (doodschieten) geleerd, dus ik hier die twee gekoppeld en kan Oscar nu als een heuse crimineel aanhouden en neerschieten. Toch nog bijna politiehondentraining, maar dan anders! Thuis kan hij het heel vloeiend, de eerste uitvoering op les ging natuurlijk iets minder vloeiend. Dat is logisch, daar is het toch een beetje spannender met alle mensen en honden erbij.

Bekijk deze video op YouTube

Wat we ook oefenen zijn duw spelletjes. Oscar kan al sjoelen en nu zijn we met een soort van midgetgolf begonnen! Is weer heel anders, want dat doen we met een bal en die mag hij niet vastpakken, die moet rollen.

Zo in de winter binnen hebben we wat minder plek. Zomers trainen we op het veld en hebben we wat meer plek. Dan doen we ook weer andere dingen, waardoor het reuze divers blijft. We gaan elke week met super veel plezier naar de hondenschool!